Scandic Ørnen er også HELT MED

Hotell Scandic Ørnen ligger like ved Bergen jernbanestasjon og har en bar på toppen med utsikt over fjellene og byen. De har som det tredje Scandic hotellet i Bergen bestemt seg for å ansette en person med utviklingshemming gjennom SORs HELT MED-prosjekt. Takk til Scandic, og takk til NAV Hordaland som muliggjør den oppfølgingen som skal til for å gjøre HELT MED til en suksess.

 

Syv andre med utviklingshemming har allerede blitt ansatt ved to andre Scandic hotell i Bergen (Scandic Bergen City og Scandic Neptun). Dermed har 10 personer fått prøvd seg i arbeidspraksis ved de tre hotellene, og 8 av dem har fått fast jobb. Det er en drøm å samarbeide med Scandic kjeden. De er ansvarlige og forstår hva som skal til for å lykkes for personer med utviklingshemming i det ordinære arbeidslivet.

Men et av de viktige forholdene for å lykkes er oppfølgingen vi bistår med gjennom HELT MED. Der må vi få berømme det gode samarbeidet med NAV Hordaland, som kjøper oppfølgingstjenestene gjennom vekstbedriften Nordnes verksteder i Bergen. 

Samarbeidet mellom NAV lokalt, vekstbedrift og HELT MED er meget vellykket, og vi håper at dette kan bli en ordning som kan rulles ut også i andre deler av landet. Vi jobber for å få det til.